2023.09.15.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #lakberendezés

Mi mindent vettünk át az amerikai lakberendezésből?

Mi mindent vettünk át az amerikai lakberendezésből?

Lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy biztos: a filmeken látott otthonok megihlették a hazai belsőépítészeket is. Ma már természetes az úgynevezett amerikai konyhás nappali, pedig nagyszüleink idejében ez elképzelhetetlen volt. Még nagyobb a kontraszt, ha egy autentikus parasztházzal hasonlítjuk össze a belső tereket. Mindenesetre nem csak ezt vettük át a tengerentúli lakberendezésből, íme a lista.


Konyhasziget

A magyar háziasszony a masszív konyhaasztalon gyúrta a tésztát és készítette elő az ebédet. A kredencet leváltó modernebb konyhaszekrények munkapultjai óriási megkönnyebbülést jelentettek az ember derekának. Az asztal ugyanis jónéhány centivel alacsonyabb, mint a pult, így egy hosszabb tevékenység után a magasabb asszonyok derékfájással küzdöttek.

Végül pedig megjelentek a konyhákban a konyhaszigetek. Látványnak sem utolsó, de ahhoz azért túl nagy helyet foglal, hogy csak emiatt legyen a konyhában. A konyasziget tökéletes az előkészítési munkákra, tárolásra, de akár reggelizőhelyként is funkcionálhat.

A konyhasziget itt főző- és reggelizőpult egyben elado-csaladi-haz-balloszog-90829062-t1.webp

Kandalló

A karácsonyi zoknik felaggatása a kandalló fölé tipikus amerikai módi. A boltok, kézművesek már ilyen zoknikat is készítenek, ezek azonban még nem terjedtek el minden háztartásban. A kandallók azonban annál inkább.

Akinek nincs lehetősége igazi, fával begyújtós alkalmatosságot kiépíteni, az élhet az elektromos változatokkal. Még gazdaságosabb megoldás a dobozokból kreatívan készített kandalló, ami ügyesen elkészítve megszólalásig hasonlít az igazira. Ráadásul, ha megunod, akkor egyszerűen csak leviszed a pincébe.

Az épített kandalló téli estéken meglehetősen különleges elado-csaladi-haz-szigetszentmiklos-97025968-t6.webp

Fények

Neked is feltűnt, hogy a filmekben vagy egyszerre kapcsolódnak fel a lámpák, vagy állandón van hangulatvilágítás? Az amerikai otthonokban jellemzően meleg fényeket használnak. És ezeket nem csak a fő világítótestek szórják, hanem sok kisebb asztali lámpát is használnak dekorációnak.

Ha félsz a magas villanyszámlától, akkor cseréld le a hagyományos égőket LED égőkre. Ezek hosszabb élettartartammal bírnak és környezettudatosabbak.

Lépcsőkorlát

Az amerikai kertvárosok többségében kétszintes házakat látunk. Az emeleteket összekötő lépcsőnek, illetve kifejezetten a korlátjának van szerepe az enteriőrben. Alapból a közlekedés biztonsága miatt van szükség a korlátra, de a filmekből azt is tudjuk, hogy csúszdaként is funkcionálhatnak.

A lépcsőkorlát ideális felület az időszakos dekoráláshoz elado-csaladi-haz-szentendre-96638471-t6.webp

Dekoráció

Amerikában mindenről nagyban gondolkodnak. Megadják a módját az ünneplésnek és a vele járó dekorációnak is. Hetekig terveznek egy jelmezt, hogy az tökéletes legyen, az adventi fényekkel sem spórolnak, a lépcsőkorlátot, kandallót girlanddal díszítik.

Az ünnepek kellékei aprólékosan kidolgozottak, legyen szó pazar tortáról, formás karácsonyfáról vagy rémisztőre faragott halloween tökről. Utóbbira nálunk is egyre több családi programot szerveznek, és fenyőfából is népszerűek a kicsit görbe, de élő fa helyett az egyenes, szimmetrikus műfenyők. Cukrászaink pedig nemcsak ízvilágban, hanem megjelenésükben is káprázatos formatortákat alkotnak.

A kerítés, mint kakukktojás

Kívülről is egyedi jellegzetességgel bírnak ezek az otthonok, gondolj csak a kutyaólszerű emeleti ablakokra! A magyar otthonokban jellemzőbb a tetőablak kialakítása, pedig bájos az első verzió is. Ami meglepőbb, hogy nincs kerítés. Mi, magyarok, elképzelni sem tudjuk, hogy ne jelezzük mások számára a birtokunk határait, amit igyekszünk meg is védeni.

Ezzel szemben az államokban egyáltalán nincs divatja az ilyen elhatárolásnak. Kis füves előkert virít a házak előtt, valamint egy kocsifeljáró. Nagyon elvétve találni itthon is olyan ingatlant, ahol a vékony drótkerítést elfedi a sűrű sövény, de alapjaiban ez a tendencia nem vert nálunk gyökeret.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 176 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.