2023.11.19.Szerző: fá #lakberendezés #dekor

Drága a felújítás? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt spórolhatsz

Drága a felújítás? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt spórolhatsz

Lakásfelújítás röviden: kis tervezés, sok pénz, vagy megfelelő tervezés és sok kompromisszum, amivel elkerülhető az anyagi csőd.


A kormányzat jövőre folytatná az állami támogatású lakásfelújítási programját. Bár a részletekről még semmit sem tudni a nyilvánosságban, de elképzelhető, hogy a CSOK Pluszhoz hasonlóan kamattámogatást adna banki kölcsönökhöz.

Bárhogyan is, lakást felújítani akkor is muszáj néha, ha éppen nem találunk megfelelő állami támogatást hozzá. Ezzel kapcsolatban persze az kellemetlen, hogy lakást felújítani drága hóbort még úgy is, ha akkurátusan kiszámolod a költségeket és baráti segítséget is találsz hozzá. Ilyenkor az ember előveszi a kreatív énjét, hiszen viszonylag levés pénzből is stílusossá varázsolható egy otthon.

Mutatunk pár trükköt.

elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-ligetvaros-94432273-t6.webp Ez a felújított VII. kerületi lakás költözhető, de az ajtót akár ki is cserélheted egy modernebbre. Vagy legalább a zárat.

Figyelj a színekre!

Például elkerülni az összevisszaságot, nem feltétlenül pénz kérdése: ha a bútorok összeválogatásánál odafigyelsz, hogy a színek harmonizáljanak, már úgy is azt a benyomást keltheted vele, hogy minden tökéletesen átgondolt. Ha pedig arra is odafigyelsz, hogy ezek a színek lehetőleg világosak legyenek, akkor még egy garzonból is tágasabb lakást varázsolhatsz látványra.

Tereld el a figyelmet!

Ez a trükk arról szól, hogy legyen valami hangsúlyos elem a szobádban, ami lehet egy tévé is, vagy bármi, ami köré indokolt a bútorokat rendezni. Nemcsak a vendégek, hanem a te figyelmedet is el tudja terelni például egy neked nem tetsző könyvespolcról, amit nem tudsz lecserélni másikra.

Növények!

Növényeket tartani pepecselős dolog, de cserébe nem különösebben drága műfaj. Legalábbis a bútorvásárláshoz, festéshez képest.

Tegyél növényt minél több helyre, ahol elélhet: a párkányokra, polcokra, tényleg nincs az a feledhető bútor, amit ne tenne szebbé egy formás szobanövény, ami mindemellett még az egészségnek is jót tesz.

elado-teglalakas-budapest-x-kerulet-94045510-t6.webp Ilyen állapotban is beköltözhető ez a X. kerületi 35 négyzetméteres lakás, amit 31 millióért árulnak.

Engedd el az áruházakat

Egy ideális világban, online választjuk ki és szállíttatjuk le az új bútorjainkat, de most nem ideális világot, hanem a valóságot próbáljuk meg követni. Amikor még a furnérlemezből készült bútorokra sem nagyon futja. Ebben az esetben van egy jó hírünk: bolhapiacokon, vásárokon, illetve a különféle online használtbútorpiacokon is remek lehetőségek vannak.

Ebben az esetben sokszor kell izgulni, hogy a másik oldalon komolyak-e az eladó/vevő szándékai, és persze a hazaszállítást is magadnak kell megoldani, de cserébe szinte nevetséges áron kaphatsz meg olyan dolgokat, amiket beépíthetsz a megújuló otthonodba. Ez a verzió a leginkább azoknak való, akik hajlandók foglalkozni egy-egy bútorral, képesek például újralakkozni.

Az meg még ennél is olcsóbb megoldás, ha eleve a saját, félig már leselejtezett cuccainkkal teszünk így: egy régi sámli vagy egy rozsdásodó étkészlet is a lakás díszévé válhat, ha kicsit foglalkozunk velük, vagy például a padláson talált régi ágykeretből is lehet falidísz.

Használd fel az emlékeidet!

Festményeket vásárolni drága, sőt a poszterek is viszonylag drágák. Ha vannak azonban régi fotóid, akár keret nélkül, vagy bekeretezve érdemes azokat kitenni a falra. Nemcsak olcsóbb, de sokkal személyesebb lesz a végeredmény.

Huzat!

Lehet egy bútor ronda, ami már égeti a szemedet, de a világ legcsúfabb berendezési tárgya sem lesz zavaró, ha rákerül egy szép huzat.

elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-96567541-t6.webp Ennek a teljesen felújított, VII. kerületi lakásnak nincs szüksége figyelemelterelésre, a nappali szinte eladja magát.

A tároló szinte szekrény

Itt az ideje elgondolkozni rajta, hogy tényleg csak és kizárólag ruhásszekrényben tudod-e tartani holmijaidat: több üzletben is kapható tárolódobozok ugyanis bizonyos színekben kifejezetten jól néznek ki. Nem elegánsak persze, de nem is az elegancia itt a lényeg, hiszen praktikussá, otthonossá tudják tenni a lakást, és mindezt kevés pénzből.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
2024.05.20. #dekor #tippektrükkök
Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?
Van néhány dolog, amire oda kell figyelned, mielőtt gyertyafényes vacsorát rendezel! Nincs is meghittebb pillanat annál, mint egy stresszes nap után tele engedni a kádat forró vízzel, és gyertyaláng mellett relaxálni a habokban. Egyes gyertyák isteni illatot árasztanak, míg más darabok remekül mutatnak a vacsoraasztalon. Viszont egyre több olyan teóriát hallani, hogy nem tesz jót az egészségednek, ha belső térben élvezed a gyertyalángot. Lássuk, mit mondanak erről a szakemberek!
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
2024.03.27. #eladóház #dekor
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
Jelent-e még valamit Nagypéntek számunkra azon kívül, hogy élvezzük, hogy 2017 óta munkaszüneti nap lett? Hova tűnnek a legnagyobb tavaszi ünnepünkből a hagyományok? Kopogtatnak-e még locsolkodók és festenek-e a lányok piros tojást? Felidézünk néhány húsvéti szokást, ami még mindig ünneppé varázsolja a hosszúhétvégét.
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
2024.03.25. #lakberendezés #dekor
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
Ritkán érezzük a lakás igazán meghatározó részének, legalábbis, ha otthonunk hangulatáról van szó, mégis, ha hozzányúlunk, egészen más milliőt teremthetünk magunk körül. Ebben a cikkben a plafont bámuljuk, de egy kicsit másképp.